Artisjok aperitiefhapjes

Hapje1

Neem een ansjovis, en draai deze rond de artisjok. Doe hetzelfde met een reepje rode paprika.

Opdienen met een prikkertje, op een toastje of in een lepel.

Hapje2

Ingrediënten: Artisjokken, sinaasappelsap, mayonnaise, kervel

Frituur de droge artisjok tot deze licht krokant is. Besprenkel nadien met wat sinaasappelsap.
Spuit bovenop wat romige mayonnaise en versier eventueel met een takje gefrituurde kervel.

Eenvoudigere versie is gewoon de artisjok voorzien van een toefje mayonnaise en opdienen.

Ingrediënten: Babybonen, gerookte of gedroogde ham, ajuin, eitje(s)

Je neemt een pot baby-bonen en gebruikt de olie van de boontjes om de ajuin in te stoven.
Dan voeg je er de ham in stukjes aan toe, en roert alles een beetje onder elkaar.
Voeg de boontjes erbij en eventueel wat zout.
Juist voor het opdienen voeg je ofwel 2 spiegeleieren ofwel geklutste eieren toe.
Het spiegelei wordt gebakken in de mengeling van de boontjes, de ui en de hesp.
De geklutste eitjes roer je gewoon onder de mengeling.

Ingrediënten: Mix voor salades, aardappelen, groentjes, mais, ansjovis,
mayonnaise, eitje(s), sla

Kook een paar aardappeltjes gaar en laat afkoelen.
Meng de koude patatjes met de salademix, de groentjes en de mais.
Voeg nog wat mayonnaise toe en meng goed onder elkaar.
Dresseer dit alles op enkele blaadjes sla, en werk af met wat ansjovis en een paar
schijfjes hardgekookt ei.

Lekker koud of bij een barbecue.