BESTEL VOOR 15:00 & ONTVANG JE BESTELLING DE VOLGENDE DAG
BIJ AANKOOP VANAF € 40 ONTVANG JE IETS GRATIS IN JE WINKELMANDJE

24 Mozas Toro

2018

  • Smaakprofiel

  • Jong & fruitig
  • Druivensoort

  • Tinta de Toro
  • Herkomst

  • D.O. Toro

12,40 per fles

Specificaties

24 Mozas is een rode wijn uit de D.O. Toro geproduceerd door het wijnhuis Divina Proporción.​ Deze wijn is een monovariëtale van  Tinta de Toro.​

De druif waaruit hij is geboren 24 Mozas komt van kleine percelen verdeeld over wijngaarden die de wijnmakerij bezit – ongeveer 20 hectare – en boerderijen van nabijgelegen wijnboeren in de omgeving – nog eens 20 hectare -. De wijnstokken zijn minstens dertig jaar oud en hun productie is laag, zodat het fruit meer aroma’s en expressiviteit concentreert.

24 Mozas voert de verschillende processen uit – oogsten, wijn maken en rijpen – volgens de conventionele methodologie. Het eindresultaat is een sensuele en vrouwelijke wijn: een waardige vertegenwoordiger van de wijnen van Tinta de Toro, maar zachter en met minder graduatie dan normaal.
Voordat 24 Mozas wordt gebotteld, rijpt hij een half jaar in Franse eikenhouten vaten.
24 Mozas werd geboren om eer te bewijzen aan zijn land. Vandaar de naam, geïnspireerd op het couplet Tío Babú ( “Vierentwintig meisjes gingen naar een bruiloft, vijfentwintig gingen, omdat de bruid ging”), die het verhaal vertelt van een traditionele Toresana bruiloft en sluit aan bij de tradities van het gebied.

Alcohol: 13,5%
Serveertemperatuur: 17°

Vergelijkbaar in smaak